El petit racó de Catalunya on vivim és ideal per gaudir de moltes activitats de tot tipus a ambdós costats de la frontera.

El paisatge que ens envolta ofereix un gran nombre de camins i senders per fer passejades a peu, en bicicleta o BTT.

Els Pirineus i l’Albera satisfaran als amants dels esports d’hivern o del senderisme ja que s’hi creuen el GR11, el GR92 i el camí de Sant Jaume.

A més a més, repartits en un radi de 60 km trobem 5 parcs naturals : el parc natural de l’Albera, el del Cap de Creus, el parc  dels Aiguamolls  i el de Montgrí i les Illes Medes i finalment la zona volcànica de la Garrotxa. Suficient per a satisfer tots els gustos…

Vora mar, a més de banyar-vos, hi trobareu un gran número d’activitats aquàtiques : caiac, windsurf, paracaigudisme, submarinisme

No ens oblidem de la història i de la cultura.

A Catalunya molts llocs recorden temps passats : dòlmens i menhirs, castells, fortaleses, monestirs i esglésies romàniques, pobles i barris medievals, façanes noucentistes i fins i tot búnquers, vestigis d’una època més recent.

En fi, no es pot parlar de Catalunya sense evocar els artistes que hi van néixer o viure : Gaudí, Dalí, Picasso, Casals… o les tradicions populars com els “castellers” inscrits en el patrimoni cultural de la Humanitat per la UNESCO, les “sardanes” o les «Festes Majors » de pobles o barris.

A les pàgines següents trobaran una selecció de llocs per visitar i activitats per fer.

 

Què veure?                                   Què puc fer?